Community

Spelavond Terra Nova Minimaatschappij

33%

Als 80 mensen meespelen, organiseert Stichting Terra Nova - Democratisch Design een spelavond en gaan we samen op zoek naar een betere samenleving.


  • Done

    To go

  • 80

    Target

  • 27

    Participants

Project Starter

Lisa Hu

Short description:

Hoe ziet de wereld eruit, als je alles zou mogen bepalen? Iedereen mag hierover meepraten, met het burgerschapsspel dat met 500 kinderen is ontwikkeld. Maar op weg naar die ideale samenleving krijgen teams te maken met de keerzijde van hun keuzes en worden ze uitgedaagd door morele dilemma's, natuurrampen en ongelijke kansen. Experimenteer met verschillende manieren van discussiëren en daag elkaar uit kritisch en creatief te blijven denken - bij Terra Nova Minimaatschappij staat niets vast en wordt alles bevraagd.

Sign up opens: 25 May 2018

Sign up closes: 09 Nov 2018

Hashtags:

minimaatschappijbouwen

Goal / impact

Hoe vaak spreek je onbekenden over hoe een betere samenleving eruit ziet? Over wat daarvoor nodig is, waar je tegenaan loopt in het realiseren daarvan en wat te doen met botsende ideeën daarover? 

Stichting Terra Nova - Democratisch Design daagt je uit het gesprek aan te gaan. Met mensen die je niet eerder sprak, maar met wie je wel een samenleving vormt. Maar dan wel in spelvorm: alles is bespreekbaar in de wereld van Terra Nova Minimaatschappij. We nemen je mee in een verhaallijn vol samenlevingsvraagstukken, rondom o.a. ongelijkheid, duurzaamheid, immigratie en eerlijke handel. Laat varen wat 'nou eenmaal normaal' is: bepaal samen met je team het nieuwe normaal.


Meer over Terra Nova Minimaatschappij:

Als 80 mensen meespelen, organiseert Stichting Terra Nova - Democratisch Design een spelavond en gaan we samen op zoek naar een betere samenleving.

Other comments

- Voor iedereen die de mores van de huidige samenleving durft te bevragen

- Kinderen en jongeren ook welkom, richtlijn vanaf ±10 jaar

- Details over datum, locatie en eventuele kosten volgen n.a.v. aanmeldingen