Environment

Hoezo? Auto?

13%

Als 100 mensen zich inschrijven laat ik in september binnen mijn woonplaats de auto staan


  • Done

    To go

  • 100

    Target

  • 13

    Participants

Project Starter

Leonie Blom

Short description:

Wist je dat 80 procent van alle autoritten in Nederland onder de 5 kilometer is? Dat is hooguit 20 minuten fietsen!


Tijd dus om de auto wat vaker te laten staan!

Sign up opens: 13 May 2019

Sign up closes: 07 Jun 2019

Goal / impact

Het kost veel energie om een auto te maken. Daarvan zou je (omgerekend naar benzine) zo’n vijf jaar kunnen rijden. Als je je CO2-uitstoot voor rijden én maken van de auto wilt compenseren moet je 300 bomen planten. Per jaar.


Er komt fijnstof vrij tijdens het rijden, niet alleen uit de uitlaat van een benzineauto, maar ook van de banden. De zwarte strepen die de banden op de weg achterlaten zijn kleine rubberdeeltjes en die komen in de lucht, grond en water terecht. Ook deze uitstoot tellen we vaak niet mee.


Verder is de mijnbouw en productie van een auto vervuilend, en dat is erger bij een elektrische auto. Maar dat gebeurt aan de andere kant van de wereld, buiten ons zicht. Daarom staan we er vaak niet bij stil.


SCHRIJF JE IN VOOR DEZE CHALLENGE:

“IN MIJN EIGEN WOONPLAATS, LAAT IK DE AUTO STAAN, EN GEBRUIK IK IN SEPTEMBER EEN MAAND LANG MIJN BENEN, DE FIETS, OF HET OV”


Extra bonus: hou ook eens bij hoeveel extra beweging dit je oplevert!

Als 100 mensen zich inschrijven laat ik in september binnen mijn woonplaats de auto staan

Other comments

In 2019 staat het thema duurzaamheid hoog op de agenda bij de Gemeente Amsterdam in het algemeen, en bij het Projectmanagementbureau in het bijzonder. Op de PMBVAKDAG2019 is veel aandacht voor duurzaamheid vanuit het perspectief van ons vak; maar we kunnen als PMB'ers zelf natuurlijk ook nog een hoop doen om klimaatverandering tegen te gaan, zowel privé als in de bedrijfsvoering. Om te polsen voor welke veranderingen in bedrijfsvoering jullie als PMB’er warm lopen, heeft de werkgroep Duurzame bedrijfsvoering een aantal challenges bedacht waar je je op kunt inschrijven. De persoonlijke challenges zijn een initiatief van Helma van den Ancker en Leonie Blom.