Environment

Groene Energie Overstap 2017

53%

Als 30 mensen overstappen op echt groene stroom, dan doen we het allemaal!


  • Done

    To go

  • 30

    Target

  • 16

    Participants

Short description:

We weten het inmiddels wel: het gaat niet zo lekker met het klimaat enzo. En ja, tuurlijk moeten we over op groene stroom. Alleen komt het er niet van in de drukte van alledag. Of in je eentje overstappen voelt als een druppel op een gloeiende plaat. Maar nu even geen excuses meer - overstappen is namelijk supersimpel en hoeft niet eens meer te kosten. We gaan met zijn allen over op écht groene energie!

Sign up opens: 20 Sep 2017

Sign up closes: 01 Oct 2017

Hashtags:

groeneenergieoverstap

Goal / impact

Klimaatverandering wordt steeds zichtbaarder en de roep om actie steeds luider. Een van de makkelijkste stappen die je kunt zetten om de uitstoot van CO2 en schadelijke stoffen tegen te gaan, is overstappen naar een (echt) groene energieleverancier. Met je maandelijkse rekening stimuleer je zo de opwek van duurzame energie ipv kolenstroom. Overstappen naar een duurzame energieleverancier is een stap die veel mensen wel willen nemen, maar waar ze vaak niet aan toe komen in de drukte van alledag. En dat terwijl we nu actie moeten ondernemen. Het mooie is dat overstappen een fluitje van een cent is en groene stroom helemaal niet duurder hoeft te zijn. We zeggen “écht” groene stroom omdat sjoemelstroom vaak wordt verkocht als groene stroom (zie filmpje). In dit project gaan we dus allemaal over op écht groene stroom, van bijvoorbeeld Vandebron of Qurrent: https://wisenederland.nl/groene-stroom/wie-zijn-de-groenste-en-wie-zijn-de-grootste-vervuilers

Als 30 mensen overstappen op echt groene stroom, dan doen we het allemaal!

Other comments

FAQ1: Hoe weet ik of ik kan overstappen en mijn huidige contract kan omzetten? Als je niet zeker weet wanneer je contract bij je oude leverancier afloopt, kun je bv contact opnemen met Vandebron (0880 444 555) of Qurrent (088 777 1200). Zij zijn aangesloten op het Contract Einde Register (CER). Dit is een databank voor energieleveranciers met alle lopende energiecontracten. In de databank staat de einddatum, opzegtermijn en verlengperiode. FAQ2: Naar welke leveranciers kan ik overstappen als onderdeel van dit crowdacting project? Voor dit project definiëren we alle leveranciers met een 7 of hoger op deze lijst als groen: https://wisenederland.nl/groene-stroom/wie-zijn-de-groenste-en-wie-zijn-de-grootste-vervuilers.