Consumption

Anti Black Friday (DK)

22%

Hvis 1000 mennesker committer sig, skal vi alle lade være med at købe noget på Black Friday og i stedet give en brugt ting gratis videre på Freemi eller en anden platform i ugen op til Black Friday d. 23. november!


  • Done

    To go

  • 1000

    Target

  • 227

    Participants

Project Starter

Rasmus Thude

Short description:

Dine brugte ting kan nedsætte efterspørgslen på Black Friday! Hvis vi alle giver ting, vi ikke bruger længere, gratis videre i ugen op til d. 23. november, så er der færre mennesker, som har behov for at købe nyt.


Hjælp os med at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden i at recirkulere brugte ressourcer i ugen op til d. 23. november, hvor forbrugsfænomenet ‘Black Friday’ igen kommer til Danmark.

Sign up opens: 26 Oct 2018

Sign up closes: 23 Nov 2018

Hashtags:

antiblackfriday

Goal / impact

Vi har netop haft den varmeste sommer i 30 år og det usædvanlige klima har fået mange af os til at løfte øjenbrynene. Vores udledning af CO2 har store konsekvenser for klimaet, og vi må indse, at en butiks skabt forbrugsfest som Black Friday er utidssvarende og stresser klimaet unødigt. 


Når vi hvert år opfordres til at købe nyt nyt nyt, så kasserer vi unægteligt fine og funktionelle ting, som kunne have holdt mange år endnu. Nogle ting ender på loftet, andre ting bliver solgt eller givet videre (godt!), men alt for mange ting ryger ud med storskraldet. Ifølge en rapport fra 2014 fra Københavns Kommune smider vi årligt 20.000 tons ting til storskrald, hvoraf 70% bliver sendt til forbrænding. Black Friday hjælper ikke på denne statistik! 


Vi skal alle leve mere bæredygtigt og her er recirkulering af brugte men fine ressourcer imellem private en ny og nem adfærd, som alle bør tillægge sig. Ting er ikke skrald, før de har fået chancen for et nyt liv hos andre. På Freemi bliver 4 ud af 5 ting givet godt videre og derfor er vi med forrest i feltet, når vi skal skabe denne adfærdsændring. 


Recirkulering af brugte ting er godt for klimaet! Når du giver en brugt ting videre udsættes behovet for den pågældende ting hos modtageren. Samtidig forlænger du levetiden på den pågældende ting, der jo allerede er produceret. Hvis flere af os begynder at tænke i flere brugs cyklusser, kan vi begrænse CO2 emissioner forbundet med produktion og bortskaffelse. 


Vi har sat et mål om at få mindst 1000 danskere til at tage del i denne Anti Black Friday aktion. Se hvordan du kan være med her!Sådan udfører du aktionen, 'Anti Black Friday':


Step 1 - Lad være med at købe noget på Black Friday d. 23. november!


Step 2 - Giv en ting gratis videre på Freemi eller en anden gratis platform i ugen op til d. 23. november. 


Step 3 (valgfri) - Vis at du har fået nok af forbrugsfænomenet, og at du bekymrer dig om miljøet, ved at dele et billede af den ting, du giver videre med hashtag #antiblackfriday Jeg håber inderligt, at du vil være med.


Rasmus Thude

Impact Entrepreneur 

Hvis 1000 mennesker committer sig, skal vi alle lade være med at købe noget på Black Friday og i stedet give en brugt ting gratis videre på Freemi eller en anden platform i ugen op til Black Friday d. 23. november!