Environment

Great talks, great impact

0%

Ga deze maand, elke week een klimaatgesprek aan met een vriend(in) of familielid in je directe omgeving door het over hun persoonlijke CO2 uitstoot te hebben.


  • 5 weeks

    To go

  • 50

    Target

  • 0

    Participants

Take Part

Share this project

Project Starter

Syta Fokkema

Short description:

Waarom kies jij voor groen? Of juist niet? Praten over je persoonlijke klimaat (on)vriendelijke keuzes is bevrijdend, waardevol en inspirerend voor anderen. Deze CrowdAct is het zetje wat je nodig hebt om het klimaatgesprek aan te gaan.

Start date: 25 May 2018

End date: 30 Jun 2018

Hashtags:

klimaatgesprekken

Goal / impact

Een goed gesprek over klimaatverandering is voor veel mensen waardevol. Toch is het geen populair tafel onderwerp en wordt er nog te weinig over persoonlijke CO2 footprint gesproken. Het is ook lastig: Hoe kan je je steentje bijdragen en met welke dilemma’s en gevoelens worstel je dan? En hoe ga je dit delen met vrienden die wel van een lekkere hamburger houden?


Wij van KlimaatGesprekken geloven in de kracht van het individu en de keuzemogelijkheden die iedereen heeft; Wij geloven dat mensen alleen kiezen voor een klimaatvriendelijke samenleving omdat zij deze als beter zien, niet omdat het moet, maar omdat het inspireert, verbindt en goed voelt. Daarom stimuleren wij het hebben van een goed klimaatgesprek: luisteren zonder oordeel, echte dilemma's ontdekken en begrijpen (misschien is die hamburger wel familietraditie na de voetbalwedstrijd?) en een duwtje geven waar verandering mogelijk is.


Familie en vrienden vertrouwen jou bovendien: maak gebruik van je power en ga het gesprek aan. Vergroot je impact: verklein je footprint en vergroot je 'handdruk'. Samen maken we klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal! 


Tips over het voeren van een goed klimaatgesprek? Bekijk het filmpje!

Bron: Alliance for Climate Education (Gepubliceerd op 20 nov. 2017).

Ga deze maand, elke week een klimaatgesprek aan met een vriend(in) of familielid in je directe omgeving door het over hun persoonlijke CO2 uitstoot te hebben.

Other comments

KlimaatGesprekken biedt door het hele land een 6-delige workshopreeks waarbij we gebruik maken van inzichten uit de klimaatpsychologie. Je leert om je klimaatimpact te halveren en hierover het gesprek met anderen aan te gaan. Humor, hoop en handelingsperspectief staan hierbij centraal.


Meer info? www.klimaatgesprekken.nl

Additional image not found.
Image

Klimaatgesprekken